
Perunamunkit ja -churrot
Vappuna 1.5.2022 – Laila Matikainen Viime vuonna tein perunamunkkeja vappuna ensimmäistä kertaa, ja nyt niitä pyydettiin uudestaan. Ei tainnut olla hassumpia! Peruna toimii hyvin leivonnaisten […]
Vappuna 1.5.2022 – Laila Matikainen Viime vuonna tein perunamunkkeja vappuna ensimmäistä kertaa, ja nyt niitä pyydettiin uudestaan. Ei tainnut olla hassumpia! Peruna toimii hyvin leivonnaisten […]
14.02.2022 Laila Matikainen Perunan uuteen tulemiseen siivittää vaihtelunhalu. Perunaa ei tulisi ajatella ”vain” perunana, sillä perunalajikkeista löytyy hienoja vivahteita, joita kannattaa hyödyntää ja valita sopivat […]
13.2.2022 Laila Matikainen Perunaviikko alkaa ystävänpäivänä 14.2. Päivän perunana esitellään rakkaudenpunainen Rosamunda, joka tunnetaan uuniperunana. Mutta ei kannata unohtaa, että Rosamunda on myös oikein hyvä […]
Laila Matikainen, 25.10.2021 Monesti jutellaan, kuinka itselleen ei jaksaisi kokata ruokaa. ”Liian kova työ yhtä varten” -todetaan, ja etsitään jotakin nopeasti lämmitettävää. Tämä värikäs nopea […]
Laila Matikainen 19.09.2021 Tällä viikolla on vietetty hävikkiviikkoa, ja jaettu vinkkejä siitä miten ylijäänyttä ruokaa voidaan hyödyntää uudemman kerran toisella tapaa. Varhaiset muistoni lapsuuden edellisen […]
LM — Muistatteko viime kesältä Satokausikalenterin lyttypotut, joiden koristeena rusottivat kauniit punasipulit, ja kirpeät kaprikset. Tämä mielessä ryhdyin toimeen. Tietenkään punasipulista ei löytynyt kuin pala […]
Suuluhdantie 14
60100 SEINÄJOKI
payr@perunasta.fi