Perunan Talvipäivillä 2025 vieraillaan Saarioisilla

Perunan Talvipäivät järjestetään Tampereella 13.-14.2.2025

Paikka: Hotelli Scandic Koskipuisto

Talvipäivien teemana on ”Perunasta ruokaa”, ja tällä kertaa vierailemmekin Saarioisten tehtaalla Sahalahdella heti ensimmäisen päivän iltapäivällä.

Ilmoittautumislomake.

Ohjelmaluonnos (pidätämme oikeuden muutoksiin):

Torstai 13.2.2025

9:00 9:25 Kahvitarjoilut
9:30 9:45 PAYR aloituspuheenvuoro
9:45 10:05 HarvestEye, määrä- ja kokojakaumatieto nostohetkellä – askel kohti paikkatietopohjaista laadun ja määrän optimointia kasvulohkon sisällä. Antti Hintikka
10:05 10:25 Teknologia-aihe (varaus, varmistuu myöhemmin)
10:25 10:45 Petla, tutkimustuloksia, kuulumisia, Riina Lukkala
10:45 11:30 Elintarvikemarkkinavaltuutettu Jarno Sukanen esittäytyy: Miten elintarvikemarkkinavaltuutettu toimii, ja miten uusi elintarvikemarkkinalaki vaikuttaa työhön.
11:30 12:00 Kunnianpalautus perunalle. Maijaliisa Erkkola, Ravitsemussuositukset -ryhmän vetäjä, Ravitsemustieteen professori (kansanravitsemus), Helsingin yliopisto, Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto.
12:00 13:00 Lounas
13:10 14:00 Lähtö Sahalahdelle (bussilla)
14:00 16:00 Vierailu Saarioisten Sahalahden tehtaalla,
Esittely ja ajankohtaista Saarioisilla: Johtaja, Tuotanto ja toimitusketju sekä Laatu – Anu Lempinen
Tehdaskierrokset ryhmissä.
16:10 17:00 Paluu hotellille
Tauko
18:00 Illallinen hotelli Scandic Koskipuistossa.

Perjantai 14.2.2025

9:00 9:30 Luontopohjaiset ratkaisut kasvinterveyden hallintaan (NaBaSolu) -tiedonkeruuhankkeen esittely
9:30 10:00 Perunan kuorirokosta ja vähän maltokaariviruksestakin. Lea Hiltunen, Luonnonvarakeskus
10:00 10:45 Perunantutkimuksen suuntaukset Euroopassa, EAPR, European Association of Potato Research, Suomen edustaja Veli-Matti Rokka
10:45 11:15 Peruna, laatu, vastuullisuus. Charlotta Pihlajamäki, laatupäällikkö Jepuan peruna.
11:15 12:00 Europatat -terveiset, Berta Redondo ja Romans Vorss
12:00 13:00 Lounas

13:15 14:00 PAYR vuosikokous