Peruna on tärkeä osa ravinteikasta ruokavaliota

Perunat eivät ole vain herkullisia, vaan myös ravinteikkaita. Ne sisältäviä tärkeitä vitamiineja, kivennäisaineita ja ravintokuituja, jotka ovat välttämättömiä tasapainoiselle ruokavaliolle. Maailman kolmanneksi kulutetuimpana ruokakasvina peruna on edelleen yksi suosituimmista ruoka-aineista myös Euroopassa. Perunalla on pysyvä jälki eurooppalaisessa kulttuurissa sekä kulinaarisena perustuotteena että historiallisen, taloudellisen ja kulttuurisen merkityksen symbolina.
🥔 Perunassa on runsaasti C-, B6- ja E-vitamiinia – antioksidantteja, jotka hidastavat ikääntymisprosessia ja ehkäisevät tulehduksia, kroonisia tai sydän- ja verisuonisairauksia.
🥔 Perunassa on runsaasti kaliumia, elektrolyyttiä, joka edistää sydämemme, lihasten ja hermostomme oikeaa toimintaa.
🥔 Perunan kuori sisältää ravintokuitua, joka on tärkeä ruoansulatukselle ihmisen ruoansulatusjärjestelmässä.
🥔 Perunat ovat lähes rasvattomia (vain 0,3%). Sillä, miten valmistat ne, on merkitystä!

🥔 Perunat ovat monien ikonisten eurooppalaisten ruokien perusainesosa, kuten saksalainen kartoffelsalat (perunasalaatti), espanjalainen tortilla española (perunaomeletti), brittiläinen fish and chips tai puolalainen pierogi ja italialainen gnocchi.
🥔 Perunoita voi valmistaa monin eri tavoin ja eri keittiöissä ja ruoissa klassisesta perunamuusista innovatiivisempiin resepteihin ja jopa jälkiruokiin!
🥔 Perunoiden kulinaarisen monipuolisuuden esittelemiseksi ja sen kulutuksen edistämiseksi nuorten kansalaisten keskuudessa EU-rahoitteinen kampanja ”Perunat, valmistaudu yllättymään – Euroopan suosikki vuodesta 1536” tarjoaa 365 kaikentyyppistä perunareseptiä 7 eri kielellä. Käypä katsomassa!
https://preparetobesurprised.eu/

Lue myös