Laila Matikainen, 25.10.2021
Monesti jutellaan, kuinka itselleen ei jaksaisi kokata ruokaa. ”Liian kova työ yhtä varten” -todetaan, ja etsitään jotakin nopeasti lämmitettävää. Tämä värikäs nopea ateria käy vaikka etätyöpäivän ruokahetkeen, jossa ovat mukana kaikki tarpeelliset ravitsevan aterian elementit. Pikkuiset perunat ovat näppärää ja nättiä ruokaa ja kypsyvät nopeasti. Isot perunat kannattaa paloitella reiluiksi suupaloiksi. Ja perunat raakana vaan pannulle, kyllä ne kypsyvät! Wokin oheen paistetaan mieluinen pihvi, filee tai kala tai halutessa kasviproteiinipihvi. Tässä on broilerin paistileike. Nämä sopivat kaikki sulassa sovussa yhdelle pannulle, eikä tule ylimääräistä tiskiä.
Ainekset
- 5 pikkuperunaa tai 2 isompaa – sen verran kuin aikoo syödä
- 1/2 pakettia lehtikaalta (100 g)
- 1 suippopaprika
- 1 sipuli
- 1 rkl ruokaöljyä
- suolaa
- pippuria
- loraus tai nokare paksua kermaa, kookoskermaa tai smetanaa
- 1 broilerin paistileike
Pilko sipuli ja kuullota öljyssä. Heitä pannulle pilkottu paprika, perunat (joko kokonaiset kuorelliset pikkuperunat tai lohkoiksi pilkotut isommat perunat) ja pilkottu lehtikaali. Kääntele näitä hetken, kunnes ovat vähän pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sitten kasvikset toiseen laitaan ja paista broilerin paistileike ruskeaksi molemmin puolin. Lisää kasvisten päälle nokare kermaa, ja laita pannun päälle kansi. Pienennä lieden lämpö matalammaksi, ja anna hautua n. 10 minuuttia. Kun perunat ovat pehmenneet, annos on valmis.