Perunaburger

#peruna365 haastaa sinut nauttimaan perunaa monipuolisesti ympäri vuoden, nappaa tästä resepti talteen!

Perunasämpylät sopivat nautittavaksi kevyemmin täytettyinä välipalaksi tai tuhdimmin täytettyinä burgerin sämpylöinä!

Perunasämpylät 8 kpl

2 ½ dl kädenlämpöistä vettä
30 g hiivaa
3 dl haaleaa perunasosetta
2 rkl siirappia
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
n. 600 g vehnäjauhoja

voiteluun 1 ½ rkl siirappia & 1 ½ rkl vettä sekä seesaminsiemeniä

Mittaa vesi yleiskoneen kulhoon ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää perunasose, siirappi, öljy ja suola. Lisää jauhot muutamassa erässä ja vaivaa taikinaa yhteensä noin kymmenen minuutin ajan. Ålä jätä taikinaa liian löysäksi, lisää jauhoja sen verran, ettei taikina tartu sormiin. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä.

Vaivaa taikinaa hetki pöydällä ja muotoile siitä kahdeksan sämpylää. Laita sämpylät leivinpaperille uunipellille ja anna kohota puolen tunnin ajan. Voitele sämpylät siirappi-vesiseoksella ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes kypsiä. Anna jäähtyä.

Perunaburgerit 4 kpl

4 perunasämpylää
4 kasvispihviä
4 siivua (vegaanista) juustoa
(vegaanista) valkosipulimajoneesia
salaatinlehtiä
tomaattisiivuja
marinoitua punasipulia

Halkaise sämpylät ja kuumenna ne pannulla/uunissa/grillissä. Paista kasvispihvit ja laita kääntämisen jälkeen juustosiivut pihville. Voitele sämpylän puolikkaat valkosipulimajoneesilla ja täytä burgerit kasvispihveillä, salaatilla, tomaatilla ja marinoidulla punasipulilla.

Lue myös