Peruna-juuresmuusi piimällä

SATOKAUSIKALENTERI 21.10.2020

Tiesitkö, että suomalaisten vuosi on ennen vaihtunut perinteisesti syksyisenä kekrinä, jota vietettiin sadonkorjuun juhlana? Kekrille ei ollut tarkalleen määrättyä päivää. Jokainen tila sai juhlistaa sadonkorjuun päättymistä paikallisesti, omien töiden määrätessä ajankohdan.
Tästä kekriteemaan sopiva muusiresepti!

3 x muusi /1: Juures-piimämuusi

500 g perunoita
400 g lanttua
300 g palsternakkaa
2 rkl voita
½-1 dl piimää
suolaa ja valkopippuria
ruohosipulia

Kuori ja pilko juurekset. Laita ne kattilaan ja peitä vedellä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes kaikki juurekset ovat pehmeitä.

Valuta vesi pois kattilasta ja lisää voi. Soseuta juurekset muusinuijan avulla tai käsivatkaimella. Sekoita joukkoon piimää sen verran, että saat kuohkean muusin. Mausta suolalla ja valkopippurilla, viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.

#peruna365 #potatis365 #satokausikalenteri

Lue myös