SATOKAUSIKALENTERI 20.09.2020
Peruna + savu + lohi = savulohikiusaus. Peruna on luonnostaan gluteenitonta, maidotonta ja vegaanista, eli se sopii useimpien ruokavalioon mainiosti! Varma valinta myös isomman porukan ruokailuun.
![](https://perunasta.fi/wp-content/uploads/2020/09/savulohikiusaus-5_f.jpg)
Savulohikiusaus kuudelle – kahdeksalle
1 kg perunoita, kiinteää lajiketta
1 sipuli
1 purjosipuli
1 rkl öljyä
400 g savustettua lohta
5 dl kermaa
suolaa ja mustapippuria
tuoretta tilliä
tarjoiluun sitruunalohkoja ja etikkapunajuuria
Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja hienonna purjo.
![](https://perunasta.fi/wp-content/uploads/2020/09/savulohikiusaus_f-1.jpg)
Voitele iso uunivuoka ja lado ainekset vuokaan pariin kerrokseen: perunaa, sipulia ja purjoa, hieman suolaa ja pippuria, sitten lohta ja hienonnettua tilliä. Jätä kerros perunoita päällimmäiseksi. Kaada kerma tasaisesti vuokaan.
![](https://perunasta.fi/wp-content/uploads/2020/09/savulohikiusaus-2f-1.jpg)
Paista savulohikiusausta 200 asteessa tunnin verran. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile sitruunalohkojen ja etikkapunajuurien kanssa.
![](https://perunasta.fi/wp-content/uploads/2020/09/savulohikiusaus-3.jpg)