Lämmittävä peruna-kikhernepata

Tässäpä tuhti pata, jota lämmittää tunisialainen harissa-maustetahna. Tämä värikäs pataruoka sisältää rutkasti kasviksia! Kotimaisen perunan lisäksi pataan laitetaan sieniä, kikherneitä, porkkanaa, juuriselleriä, sipuleita ja yrittejä. Padan maku vain paranee muhiessa, joten valmista rohkeasti isompi satsi valmiiksi viikon alussa!

Peruna-kikhernepata

Neljälle

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 150 g sieniä (esim. suppilovahveroita)
  • 2 porkkanaa
  • 100 g pala juuriselleriä
  • 400 g perunoita
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 prk kikherneitä (n. 200 g)
  • 2 prk tomaattimurskaa (á 400 g)
  • 3 dl kasvislientä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 rkl harissa maustetahnaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • tuoretta persiljaa

tarjoiluun keitettyä ohraa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Putsaa sienet ja revi tai leikkaa ne pienemmiksi paloiksi tarvittaessa. Kuori ja paloittele porkkanat, juuriselleri ja perunat.

Kuumenna öljy padassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää sitten valkosipuli ja juurekset ja jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon soijakastike ja savupaprikajauhe, paista hetki.

Lisää pataan valutetut kikherneet, tomaattimurskat, kasvisliemi ja laakerinlehdet. Anna padan hautua kannen alla noin puoli tuntia, sekoittele välillä. Lisää tarvittaessa vettä, jos pata menee liian paksuksi.

Tarkista juuresten kypsyys ja mausta pata harissalla, suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele hienonnetulla tuoreella lehtipersiljalla.

Tarjoile peruna-kikhernepadan kanssa keitettyä ohraa.

Lue myös