Perunan merkitys suomalaisessa ruokakulttuurissa on huomattava ja useimmat rakastetuimmista perinneruuistamme sisältävät perunaa muodossa tai toisessa! Tämä perinteinen jauhelihakeitto maistuu taatusti koko perheelle, pientä twistiä tuo suolakurkku sekä lipstikka.
Jauhelihakeitto neljälle
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 lehtisellerin vartta
1 rkl öljyä
400 g naudan jauhelihaa
2 rkl tomaattipyrettä
1 l lihalientä
600 g perunoita
3 porkkanaa
2 suolakurkkua
2 rkl tuoretta lipstikkaa hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa lehtisellerin varret pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja lehtiselleri, kuullota vielä pari minuuttia.
Ruskista jauheliha paistinpannulla, lisää tarvittaessa tilkka öljyä. Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla. Lisää ruskistettu jauheliha kattilaan ja sekoita joukkoon tomaattipyre.
Kaada lihaliemi kattilaan. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat, lisää nekin kattilaan. Keitä keittoa noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat sopivan kypsiä. Kuutioi suolakurkut ja lisää ne sopan joukkoon. Mausta tuoreella hienonnetulla lipstikalla, suolalla ja mustapippurilla.