NANNA RINTALA – KAIKKI ÄITINI RESEPTIT 22.06.2023
Keitetyt tai höyrytetyt varhaisperunat maistuvat ihanalta voinokareen ja suolaripauksen kanssa. Hyviä kavereita kalalle ovat perinteisesti sillit ja marinoidut silakat, peruna kun tunnetusti tykkää ottaa rinnalleen suolaista.
Kesäkeitossa perunat maistuvat ihan parhaimmalta. Eikä ole hullumpaa ollenkaan keittää perunoita jättikattila, silloin saat seuraavaksi päiväksi tykötarpeita grillivartaisiin, lyttyperunoihin tai salaattin.
Suosikkiohje varhaisperunoille on ehdottomasti sitruunamarinoidut varhaisperunat, jossa perunat maustuvat valkosipulin, oliiviöljyn kanssa vastustamattomiksi.
Sitruunamarinoidut varhaisperunat
2 kg tasakokoisia uusia perunoita
1 dl hyvää oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
4 valkosipulinkynttä
1 puntti silputtua persiljaa
suolahiutaleita, mustapippuria
Keitä puhdistetut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, kaada vesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa kuumassa kattilassa talouspaperin tai keittiöpyyhkeen alla hetken. Valmista marinadi sekoittamalla yhteen öljy, sitruunamehu, murskattu valkosipuli ja persilja. Kaada marinadi vielä haaleiden perunoiden päälle, sekoita ja mausta reilusti suolalla ja mustapippurilla.