Perunat eivät ole vain herkullisia, vaan myös ravinteikkaita. Ne sisältäviä tärkeitä vitamiineja, kivennäisaineita ja ravintokuituja, jotka ovat välttämättömiä tasapainoiselle ruokavaliolle. Maailman kolmanneksi kulutetuimpana ruokakasvina peruna on edelleen yksi suosituimmista ruoka-aineista myös Euroopassa. Perunalla on pysyvä jälki eurooppalaisessa kulttuurissa sekä kulinaarisena perustuotteena että historiallisen, taloudellisen ja kulttuurisen merkityksen symbolina.
🥔 Perunassa on runsaasti C-, B6- ja E-vitamiinia – antioksidantteja, jotka hidastavat ikääntymisprosessia ja ehkäisevät tulehduksia, kroonisia tai sydän- ja verisuonisairauksia.
🥔 Perunassa on runsaasti kaliumia, elektrolyyttiä, joka edistää sydämemme, lihasten ja hermostomme oikeaa toimintaa.
🥔 Perunan kuori sisältää ravintokuitua, joka on tärkeä ruoansulatukselle ihmisen ruoansulatusjärjestelmässä.
🥔 Perunat ovat lähes rasvattomia (vain 0,3%). Sillä, miten valmistat ne, on merkitystä!
🥔 Perunat ovat monien ikonisten eurooppalaisten ruokien perusainesosa, kuten saksalainen kartoffelsalat (perunasalaatti), espanjalainen tortilla española (perunaomeletti), brittiläinen fish and chips tai puolalainen pierogi ja italialainen gnocchi.
🥔 Perunoita voi valmistaa monin eri tavoin ja eri keittiöissä ja ruoissa klassisesta perunamuusista innovatiivisempiin resepteihin ja jopa jälkiruokiin!
🥔 Perunoiden kulinaarisen monipuolisuuden esittelemiseksi ja sen kulutuksen edistämiseksi nuorten kansalaisten keskuudessa EU-rahoitteinen kampanja ”Perunat, valmistaudu yllättymään – Euroopan suosikki vuodesta 1536” tarjoaa 365 kaikentyyppistä perunareseptiä 7 eri kielellä. Käypä katsomassa!
https://preparetobesurprised.eu/