09.02.2021 Laila Matikainen
Nopeat mini -uuniperunat arkeen ja juhlaan. Helpompaa ei juuri ole! Näpsäkän pienet pikkuperunat kypsyvät uunissa aromikkaiksi uuniperunoiksi nopeasti. Juju on paahtuneessa kuoressa, jossa vivahtaa kaakaomaisia aromeja.
Tässä käytettiin Colomba lajikkeen 33-38 millin pikkuperunoita, jotka sopivat hyvin myös uuniperunoiksi. (Veljekset Kuusisto)
Tee näin:
Ota laakea suorakaiteen muotoinen uunivuoka, johon mahtuu pikku pussillinen (900 g) perunoita yhteen kerrokseen. Kaada vuokaan loraus ruokaöljyä ja vähän vettä niin, että pohja peittyy. Laita koko pussillinen vuokaan, ja pyörittele niitä öljy-vesiseoksessa niin, että ne kiiltävät. Ripottele suolaa perunoiden päälle.
Paista uunissa 225 °C, n. 30 minuuttia. (Riippuu omasta uunistasi, mikä on sopiva aika). Perunat ovat valmiita, kun pinta on paahtunut hieman ruskeaksi ja kokeiltuasi haarukalla ne ovat läpi kypsiä.
On makuasia, kuinka paahteisen perunan haluat, itse pidän tummapaahtoisesta.
Tarjoa vaikka pihvin kera, kylkeen voit laittaa valitsemaasi lisäkettä, kuten maustettua Creme Fraichea, Koskenlaskijaa tai oikeaa voita.
Vierastarjottavaksi voit tehdä kylkeen lohi- tai kinkkuhöystöä:
Lohihöystö
100 g kylmäsavulohta
½ dl hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 tl sitruunamehua
1 maustemitallinen suolaa
Kinkkuhöystö
100 g palvikinkkua
1 pieni sipuli hienonnettuna
1 prk (200 g) kermaviiliä
¾ dl paholaisen hilloa