Nyt et tarvitse jauhoja: Silkkinen suklaakakku perunasta

  • 3 keskikokoista jauhoista perunaa
  • suolaa keitinveteen
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 munaa
  • 1 dl hienosokeria
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 dl kaakaota
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1/2 tl suolaa (taikinaan)

Tarjoiluun:

  • Vatkattua kermaa tai vaniljajäätelöä – tai vaikkapa rahkaa. 
  1. Aloita asettamalla uuni 150-175 asteeseen, riippuen minkälainen uunisi on. Valitse alempi lämpötila, jos sinulla on kiertoilmauuni, ja korkeampi lämpötila, jos sinulla on tavallinen uuni.
  2. Kuori ja keitä peruna suolavedessä, kunnes peruna on todella pehmeää. 
  3. Muussaa peruna haarukalla.
  4. Sekoita voi ja perunat ja sekoita sitten loput aineosat (munat, sokerit, kaakao, vaniljasokeri ja suola). Huomaatko kuinka ainekset sulavat taikinaan suklaiseksi massaksi?
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, n. 20 cm vuokaan. 
  6. Pane vuoka uuniin ja paista noin 25 minuuttia. Lyhyempi aika, jos haluat sen jäävän keskeltä mutakakun tapaan tahmeaksi. Kokeile kakkua tulitikulla. Kun tikkuun ei jää taikinaa, se on kypsää, vaikka rakenne olisikin hyvin pehmeää kuumana. 
  7. Kun otat kakun uunista, älä koske siihen. Anna kakun jäähtyä ja tarjoile kevyesti vaahdotetulla kermalla tai vaniljajäätelöllä. 

Lue myös