SATOKAUSIKALENTERI 25.10.2020
Voi ja peruna ovat nappiyhdistelmä, se tiedetään. Ruskistettu voi puolestaan tuo mukanaan uudenlaista pähkinäistä aromia. Perunamuusiin ruskistettu voi antaa paahteisen täyteläisyyden, joka yhdistettynä valkosipuliin on täydellinen makuyhdistelmä. Lue lisää ruskistetusta voista täältä.
2/3 Muusi: Muusi ruskistetulla voilla ja valkosipulilla
1 kg perunoita
60 g voita
2 pulleaa valkosipulinkynttä
n. 1 dl maitoa
suolaa
Kuori ja paloittele perunat. Laita ne kattilaan ja peitä vedellä. Keitä, kunnes perunat ovat täysin kypsiä.
Laita voi pieneen kattilaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, lisää ne kattilaan. Sulata voi ja anna sen ruskistua. Nappaa kattila pois liedeltä, kun voi on kauniin ruskistunutta.
Valuta vesi pois perunoista ja lisää ¾ valkosipuli-voiseoksesta niiden joukkoon. Soseuta perunat muusinuijan tai käsivatkaimen avulla ja lisää maitoa sen verran, että saat kuohkean muusin. Mausta suolalla. Lisää loput ruskistetusta voista ja valkosipuleista valmiin muusin pinnalle ja tarjoile.