Perunatutkimuksen talvipäivät järjestettiin 30.-31.1.2018 Seinäjoella. Tilaisuuden järjesti Peruna-alan yhteistyöryhmä ry, ja toteutuksesta vastasi Petla.

 

Talvipäivien esityksiä ei tänä vuonna videoitu, mutta esitysten tiivistelmät on luettavissa seminaarimonisteesta:

 

Talvipäivät 2018 esitelmämoniste (pdf)

 

Talvipäivien ohjelma

 

1. Seminaaripäivä

Tuoreinta tutkimustietoa perunasta

  • Perunan märkämätä ja sen biologinen torjunta. Minna Pirhonen, HY
  • Varasto-olosuhteiden vaikutus perunan tauteihin. J.-P. Palohuhta, Suomen siemenperunakeskus Oy
  • Tärkkelystä ja proteiinia perunasta. Jussi Tuomisto ja Anna Sipilä, Petla
  • Akryliamidipitoisuus rasvapaistetussa perunassa. Katja Salminen, Orkla Suomi
  • Illan isännän puheenvuoro, Tapio Lahti, Yara
  • Luomuperunahankkeen tuloksia. Lea Hiltunen, Luke Oulu
  • Luomutärkkelysperunan tuotanto. Kimmo Pusa, Finnamyl
  • Luomuperunaa ammattikeittiöihin. Hanna-Maija Väisänen, HY Ruralia-Instituutti
  • Parempaa perunaa pohjoisesta. Anna-Liisa Välimaa, Luke Oulu

Perunamarkkinat

  • PAYR:n toiminita ja perunan menekinedistämishankkeen tuloksia. Jussi Tuomisto, PAYR
  • Kristiinankaupungin osaamiskeskittymähanke. Theresa Gull / Jussi Tuomisto

 

2. seminaaripäivä

Perunan menekinedistäminen

  • Yhteistyöllä parempi sato ja laatu. Pirjo Gustafsson, LRF (Ruotsin MTK/SLC) ja Lisa Andrae, Potatisodlarna (Ruotsin PAYR)
  • Maistuva peruna. Anu Hopia, TY
  • Luomuperunatuotteiden vientimarkkinanäkymät. Ossi Paakki, Finnamyl Oy
  • Nimisuoja perunalle. Marjo Särkkä-Tirkkonen, HY

 

Aiempien vuosien Talvipäiväaineistot

 

 

Vanhemmat Talvipäivien esitelmäaineistot löytyvät Perunantutkimuslaitoksen sivuilta