Niin, lounaaksi piti olla paahdettuja tilliperunoita ja savukalaa. Mutta savukala oli mystisesti kadonnut jääkaapista. Niinpä sävelsin uusiksi. Hmmm… Paahdettuja paprikaperunoilta pippurisella kanan sisäfileellä ja jogurttikastikkeella. Koska tilli ei mielestäni sovi kanan kanssa, vaihdoin aineksia perunoiden reseptiin. Ja perunahan on tässä se pääasia, muut ovat sen höysteitä.
Paahdetut paprikaperunat
- n. 1 kg perunoita
- 1-2 suippopaprikaa
- suolaa
- mustapippuria
- timjamia
- rakuunaa
- 1 rkl öljyä
- vettä
- Koristeeksi tuoretta persiljaa tai ruohosipulia.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteseen. Huuhtele perunat ja halkaise ne pitkittäin sopiviksi suupaloiksi. Pese ja lohko suippopaprikat. Valitse laakea uunivuoka, ja lisää sen pohjalle hieman vettä niin, että pohja on kauttaaltaan katettu. Lisää öljy. Lisää perunat ja paprikat vuokaan, ja pyörittele vesi-öljyseoksessa. Ripottele pintaan mausteet (suola, pippuri, timjami, rakuuna). Nosta uuniin, ja paahda n. 35 minuuttia. Kääntele puolessa välissä. Ripottele päälle koristeeksi vaikkapa tuoretta persiljaa tai ruohosipulia.
Sitruunainen jogurttikastike
- 2,5 dl maustamatonta jogurttia
- 1 tl sitruunan kuorta ja 1-2 rkl sitruunan mehua
- 1/2 tl sokeria
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Sekoita jogurttiin pestyn sitruunan kuori ja mehu. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
Perunan höysteeksi etsitty kalankorvike kana on paistettu valmiiksi Atrian marinoidusta pehmeän pippurisesta kanan sisäfileestä.
Laila Matikainen