SATOKAUSIKALENTERI 20.09.2020
Peruna + savu + lohi = savulohikiusaus. Peruna on luonnostaan gluteenitonta, maidotonta ja vegaanista, eli se sopii useimpien ruokavalioon mainiosti! Varma valinta myös isomman porukan ruokailuun.
Savulohikiusaus kuudelle – kahdeksalle
1 kg perunoita, kiinteää lajiketta
1 sipuli
1 purjosipuli
1 rkl öljyä
400 g savustettua lohta
5 dl kermaa
suolaa ja mustapippuria
tuoretta tilliä
tarjoiluun sitruunalohkoja ja etikkapunajuuria
Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja hienonna purjo.
Voitele iso uunivuoka ja lado ainekset vuokaan pariin kerrokseen: perunaa, sipulia ja purjoa, hieman suolaa ja pippuria, sitten lohta ja hienonnettua tilliä. Jätä kerros perunoita päällimmäiseksi. Kaada kerma tasaisesti vuokaan.
Paista savulohikiusausta 200 asteessa tunnin verran. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile sitruunalohkojen ja etikkapunajuurien kanssa.