Perunatutkimuksen talvipäivät järjestettiin 30.-31.1.2018 Seinäjoella. Tilaisuuden järjesti Peruna-alan yhteistyöryhmä ry, ja toteutuksesta vastasi Petla.
Talvipäivien esityksiä ei tänä vuonna videoitu, mutta esitysten tiivistelmät on luettavissa seminaarimonisteesta:
Talvipäivät 2018 esitelmämoniste (pdf)
Talvipäivien ohjelma
1. Seminaaripäivä
Tuoreinta tutkimustietoa perunasta
- Perunan märkämätä ja sen biologinen torjunta. Minna Pirhonen, HY
- Varasto-olosuhteiden vaikutus perunan tauteihin. J.-P. Palohuhta, Suomen siemenperunakeskus Oy
- Tärkkelystä ja proteiinia perunasta. Jussi Tuomisto ja Anna Sipilä, Petla
- Akryliamidipitoisuus rasvapaistetussa perunassa. Katja Salminen, Orkla Suomi
- Illan isännän puheenvuoro, Tapio Lahti, Yara
- Luomuperunahankkeen tuloksia. Lea Hiltunen, Luke Oulu
- Luomutärkkelysperunan tuotanto. Kimmo Pusa, Finnamyl
- Luomuperunaa ammattikeittiöihin. Hanna-Maija Väisänen, HY Ruralia-Instituutti
- Parempaa perunaa pohjoisesta. Anna-Liisa Välimaa, Luke Oulu
Perunamarkkinat
- PAYR:n toiminita ja perunan menekinedistämishankkeen tuloksia. Jussi Tuomisto, PAYR
- Kristiinankaupungin osaamiskeskittymähanke. Theresa Gull / Jussi Tuomisto
2. seminaaripäivä
Perunan menekinedistäminen
- Yhteistyöllä parempi sato ja laatu. Pirjo Gustafsson, LRF (Ruotsin MTK/SLC) ja Lisa Andrae, Potatisodlarna (Ruotsin PAYR)
- Maistuva peruna. Anu Hopia, TY
- Luomuperunatuotteiden vientimarkkinanäkymät. Ossi Paakki, Finnamyl Oy
- Nimisuoja perunalle. Marjo Särkkä-Tirkkonen, HY
Aiempien vuosien Talvipäiväaineistot
Vanhemmat Talvipäivien esitelmäaineistot löytyvät Perunantutkimuslaitoksen sivuilta