Kutsu Perunan talvipäiville ja PAYR vuosikokoukseen 2023

Perunan talvipäivät järjestetään tänä vuonna Seinäjoella 13.-14.3. Hotelli Lakeudessa. Seminaarin päätteeksi tiistaina 14.3. on PAYR vuosikokous kello 13:30 alkaen. Vuosikokoukseen ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet ja äänioikeus on jäsenillä.

Tässä poimintoja seminaarin sisällöstä

  • Poliitikkojen paneeli: Mikä on kotimaisen perunan tulevaisuus? Mukana ainakin Keskustan Lasse Hautala, Kokoomuksen Janne Sankelo, Vihreiden Jenni Kuisti, Perussuomalaisten Juha Mäenpää ja RKP:n Henrik Antfolk.
  • Miten sopeuttaa toimintaa nykypäivän tilanteessa? Talvipäivillä ProAgrian kehityspäällikkö Juha Sohlo tarkastelee perunanviljelyn strategiaa nykypäivän markkinatilanteessa, ja erityisasiantuntija Marika Sohlo esittelee tuotantopanosten kustannuslaskennan näkökulmia. Lisäksi MTK:n tutkimuspäällikkö Juha Lappalainen kertoo CAP27 ohjelmakauden tu­kien muu­tok­sista, jotka astuivat voimaan tästä vuodesta alkaen.
  • Millainen markkinatieto peruna-alalta olisi hyödyllistä? Tiistaina Perunan markkinatilanteesta Suomessa SOK:n näkökulmasta tulee kertomaan tuoteryhmäjohtaja Veli-Matti Puhakka. Tällä hetkellä mm. Luke julkaisee tuottajahintatilastoja ja toimialatilastoja, joista tulee maanantaina kertomaan yliaktuaari Anu Koivisto.
  • Kasvinsuojeluaineet ja muut kemikaalit putoilevat käytöstä? Erilaiset aktiivisesti vaikuttavat ainesosat, jotka ovat perunallekin tärkeitä esimerkiksi taudinsuojauksessa tai käsittelyvaiheita tehostamassa, ovat jatkuvasti EU:n tarkassa syynissä. Yhtäkkiä voi jokin hyväksi koettu tuote poistua markkinoilta. Lainsäädännön muutoksista kertoo ylitarkastaja Juho Ahlberg Tukesilta.
  • Kasvitaudeista ja torjunnasta puhutaan tiistaina. Tutkija Riina Lukkala kertoo ennustemallien hyödyntämisestä perunaruton torjunnassa, ja Atro Virtanen kertoo EU:n uusimmista päivityksistä ankeroisen, rengasmädän ja perunasyövän torjuntaohjelmiin. Kuoppataudin visaisista taustoista tulee kertomaan Minna Pirhonen Helsingin yliopistosta.

Talvipäivän ohjelma

Vuosikokouksen esityslista

Seminaarin hinta:

  1. seminaaripäivä 65 € (jäsenalennus 20€)
  2. seminaaripäivä 55 € (jäsenalennus 20€)

Ilmoittaudu talvipäiville ja/tai vuosikokoukseen!

Lue myös