PAYR on liittynyt EUROPATAT:n jäseneksi

PAYR on Europatat -järjestön jäsen vuodesta 2024 alkaen.

EUROPATAT, European Potato Trade Association, koostuu sekä kansallisista peruna-alan yhdistyksistä että yksittäisistä yrityksistä, jotka harjoittavat siemen-, ruoka- ja varhaisperunakauppaa kaikkialla Euroopassa.
Yritysjäseninä on laaja joukko yrityksiä (mukaan lukien jalostajat, jakelijat, varastoijat, pakkaajat, maahantuojat ja viejät), jotka toimittavat siemenperunoita maanviljelijöille sekä raaka-ainetta elintarviketeollisuudelle ja pakattuja perunoita jälleenmyyjille ja ravitsemisalalle.

Europatat on perustettu vuonna 1952 ja se oli yksi ensimmäisistä eurooppalaisista maatalousalan tukkukaupan järjestöistä. Alun perin järjestön perustivat kansalliset järjestöt perunoiden tukkukauppiaiden etujen suojaamiseksi, ja nyt sen jäsenyys on avoin myös yksittäisille perunakaupan alalla toimiville yrityksille. Europatat on Belgian lainsäädännön mukaisesti perustettu kansainvälinen voittoa tavoittelematon yhdistys, se on rekisteröity EU:n edunvalvojien rekisteriin numerolla 16057181340-75.

Europatatin visiona ja missiona on edustaa eurooppalaista peruna-alaa. EU:n monimutkaiset toimintatavat ja lainsäädäntö vaikuttavat yhä enemmän perunan toimitusketjuun.

Europatatin tavoitteena on toimia ja koordinoida kaikkien eurooppalaisen siemen- ja ruokaperunakauppaketjun toimijoiden yhteisenä äänenä eurooppalaisille ​​ja kansainvälisille päätöksentekijöille ja muille sidosryhmille. Europatatin tavoitteena on olla ennakoiva alan edustaja, joka toimii aktiivisesti verkostonsa kanssa.

Toukokuussa 2024 PAYR osallistuu Europatat Congressiin, jossa jäsenille on runsaasti omaa sisältöä, kuten 5 eri toimikunnan kokoukset ja järjestön oma vuosikokous.

Lue myös