Helpot perunavartaat ihastuttavat!

Keitä kerralla reilu määrä perunoita, jotta niistä jää myös seuraavalle aterialle. Pujota keitetyt potut vartaisiin, mausta raikkaalla marinadilla ja grillaa kuumiksi. Tikkupotut toimivat paitsi lisukkeena, niin myös sellaisenaan nakerreltavina tai salaatin kanssa tarjottavina.

Tikkupotut

4:lle lisukkeeksi

  • 12 varhaisperunaa
  • suolaa
  • 4 rkl öljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
  • mustapippuria
  • parmesaania tai pecorinoa
  • tarjoiluun ranskankermaa

Pese varhaisperunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.

Sekoita öljy ja sitruunamehu keskenään. Lisää valkosipuli, oregano ja mustapippuri.

Halkaise jäähtyneet perunat ja pujota varrastikkuihin. Sudi perunoihin reilusti marinadia ja paista tai grillaa niitä noin kymmenen minuuttia, kunnes ovat kauniin paistuneita. Sudi marinadia perunoihin aina, kun käännät ne. Asettele tikkupotut tarjoiluvadille ja viimeistele vastaraastetulla parmesaanilla. Tarjoile ranskankerman kera.

#satokausikalenteri #peruna365 #suomalainenruoka #onnistummeyhdessä #perunasta #potatis365 @perunasta