Kun yhdistetään alkukesän upeat pienet perunat, kotimaiset herkän hurmaavat parsat ja yksi suomalaisten suosikkiruuista, saadaan aikaan somen villitsevä peruna-parsapizza.
Ohuelti siivutetut varhaisperunat saavat kaverikseen raikkaan parsa-retiisisalaatin ja lopputuloksena on paitsi kesän kaunein, niin myös maukkain pizza. Kokeile myös pizzan paistamista grillissä!
Peruna-parsapizza
1 pellillinen
taikina:
1 ½ dl vettä
15 g tuorehiivaa
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
n. 5 dl pizzajauhoja
täyte:
½ dl ranskankermaa
1 dl raastettua cheddar-juustoa
4 varhaisperunaa
öljyä
4 vihreää parsaa
2 retiisiä
1 rkl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria
ruohosipulia
Valmista taikina liuottamalla hiiva veteen. Lisääsuola ja öljy ja alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Muotoile taikinasta pizzapohja leivinpaperin päälle. Laita tyhjä uunipelti uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen.
Levitä ranskankerma ja juustoraaste pizzapohjalle. Pese perunat ja leikkaa ne ihan ohuiksi siivuiksi. Levitä siivut pizzalle ja lorauta päälle hieman öljyä. Siirrä pizza varovasti kuumalle pellille ja paista pizzaa noin 10 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja pizzassa on kaunis paistunut väri.
Leikkaa parsat ohuiksi suikaleiksi kuorimaveitsellä. Siivuta retiisit ihan ohuiksi siivuiksi. Sekoita parsojen ja retiisien joukkoon hieman öljyä ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä seos kypsän pizzan päälle. Viimeistele pizza hienonnetulla ruohosipulilla.
#satokausikalenteri #peruna365 #suomalainenruoka #onnistummeyhdessä #perunasta #potatis365 @perunasta #perunaauudellatavalla