Perunantutkimuksen talvipäivät järjestetään Oulussa Sokos Hotel Arinassa 30.-31.1.2020.
Torstai 30.1.2020
- 10:00 Saapuminen (Valkea, 4krs)
- 10:30 Tervetulosanat. Timo Myllymäki.
- 10:40 Perunan keittolaadun arvioinnin työkalut. Laila Matikainen, PAYR
- 11:10 Perunan varastoinnin hyvät käytännöt. J.P. Palohuhta, Siemenperunakeskus
- 11:40 – 12:40 Lounas Sokos Hotel Arina
- 12:40 Työhyvinvointi perunatiloilla. Veli-Matti Tuure, Työtehoseura.
- 13:10 Perunateollisuuden sivuvirtojen kasvinterveysriskit. Mikko Lehtonen, Ruokavirasto.
- 13:40 Katsaus varsiston hävityksen menetelmiin. Anna Sipilä, Petla.
- 14:10 Illan sponsorin puheenvuoro: Erik Lindroos, Nordisk Alkali
- 14:30 Kahvitauko
- 15:00 Lähtö yritysvierailulle: Siemenperunakeskus (erillinen ilmoittautuminen)
- Tilan oman siemenen villjelyssä huomioitavia asioita
- Kasvitautitunnistusta tarkastajan avulla
- Tutustuminen laboratorioon ja ilmaperunaan
- Näin teet tilallasi testin varastotaudeista
- 19:00 Päivällinen
Huom! Ilmoittautumisaika on päättynyt 17.01.2020. Tarvittaessa voitte ottaa yhteyttä sähköpostilla laila.matikainen@perunasta.fi
https://perunasta.fi/peruna-alan-yhteistyoryhman-vuosikokous/ Vuosikokouksen asialista.
Perjantai 31.01.2020
- 9:00 Peruna -elokuvan esittely.
- 9:10 Vierastyövoiman työluvat eri sesonkeina. Kristel Nybondas, Maaseudun työnantajaliitto.
- 9:40 Säätösalaojituksen hallinnan automatisointi – pilottina peruna. Timo Lötjönen, Luonnonvarakeskus
- 10:10 Kahvitauko
- 10:40 Perunan kuorirokon epidemiologian erityispiirteet ja torjunta Suomessa. Lea Hiltunen, Luonnonvarakeskus
- 11:10 Perunan tautien uusi luokittelu, ja tautien tarkkailu. Atro Virtanen, Ruokavirasto.
- 11:30 Ankeroisten ja rengasmädän esiintyminen, levinneisyys ja riskien välttäminen. Atro Virtanen, Ruokavirasto.
- 12:00 Lounas. Seminaari päättyy
- 13:00 PAYR vuosikokous