JEPO on Suomen syödyin peruna

#peruna365 VERKOSTO

JEPO on suomalaisten perunanviljelijöiden omistama yritys, joka valmistaa kypsiä ja raakoja perunatuotteita ammattikeittiöiden ja elintarviketeollisuuden käyttöön. Tuotteemme maistuvat monipuolisesti lounas- ja à la carte -ravintoloiden sekä julkisten ruokapalveluiden tarjoamissa aterioissa kuin myös kaupan hyllyllä myytävissä valmisruuissa. Vuonna 1976 perustetulla yrityksellä on taustallaan vuosikymmenten viljelyosaaminen ja kokemus perunajalosteiden valmistuksesta. JEPO on Suomen syödyin peruna, tuotamme vuosittain noin 17 miljoonaa kiloa perunatuotteita.

Ilmastoystävällistä perunaa biokaasulla

Vastuullisuus on osa JEPOn toimintakulttuuria ja aitoja tekoja, joilla huolehdimme kestävistä toimintatavoista kokonaisvaltaisesti läpi koko tuotantoketjun.

JEPO perunatuotteet valmistetaan suomalaisesta perunasta, jotka toimitetaan tuotantolaitoksiimme läheisiltä sopimusviljelytiloilta. Käytämme perunoiden kypsentämiseen energianlähteenä biokaasua ja puupellettejä, jonka ansiosta kypsät perunatuotteemme ovat tutkitusti ilmastoystävällinen valinta. Edistämme ympäristön hyvinvointia ja kiertotaloutta ohjaamalla tuotannon sivuvirrat jatkokäyttöön biokaasun raaka-aineeksi ja eläinten rehuksi.

Käyttövalmiit ja lisäaineettomat kypsät perunatuotteemme ovat vastuullinen valinta ammattikeittiöille, sillä ne helpottavat työtä ja säästävät energiaa ruuanvalmistuksessa sekä auttavat hallitsemaan hävikkiä, kun tuotteita voidaan valmistaa helposti kysynnän mukaan.

Peruna on trendikästä ruokaa

Peruna on osa suomalaista ruokakulttuuria ja merkittävä ravinnonlähde, jonka käyttö on vuosikymmenten saatossa laskenut tasaisesti noin kolmannekseen 1950-luvun huippulukemista. Syynä kulutuksen muutokseen ovat olleet elintason kohoaminen ja ruokavaihtoehtojen käytön lisääntyminen. Tällä hetkellä suomalaiset syövät noin 50 kg perunaa/henkilö/vuosi.

Peruna on säilyttänyt kuitenkin asemansa ja nostanut jälleen suosiotaan. Siitä on tullut trendiherkku, eikä syyttä. Kotimaisen perunan monipuoliset käyttömahdollisuudet yhdistettynä sen terveellisyyteen ja ympäristöystävällisyyteen ovat lyömätön yhdistelmä. Peruna on mitä mainioin raaka-aine ja tärkeä hiilihydraatin lähde myös suosiotaan kasvattaneissa kasvisruokavalioissa.

Ruuan alkuperä kiinnostaa kuluttajia

Ruuan alkuperä ja turvallisuus ovat kuluttajille tärkeitä ruuan ostopäätöksiin vaikuttavia tekijöitä. Siksi ruuan ja aterian raaka-aineiden alkuperästä kertominen kannattaa, sillä se auttaa asiakkaita tekemään vastuullisia valintoja. JEPO perunatuotteet ovat jäljitettävissä sopimusviljelytiloille aina peltolohkoon asti. Kun valitset ruokavalion perustaksi terveellistä ja kestävästi tuotettua perunaa, huolehdit oman hyvinvointisi lisäksi ilmaston ja ympäristön hyvinvoinnista.

Jepo.fi