Perunan Talvipäivät 11-12.2.2026 Ahvenanmaalla

Tämän vuoden Talvipäivät pureutuvat syvälle aiheeseen, joka on meille kaikille tärkeä: 
perunan rooli suomalaisessa ruokatuotannossa, sen tulevaisuuden mahdollisuudet ja kestävä kehitys. Ja parastahan kaikessa ovat ne vapaamuotoiset keskustelut kollegoiden kanssa tapahtuman lomassa. 

Luvassa on inspiroivia puheenvuoroja, käytännön vierailuja, näkymiä vuoteen 2100, herkullisia makuelämyksiä ja verkostoitumista alan parhaiden kanssa — kaikki tämä Turun ja Maarianhaminan upeissamerimaisemissa. 

Ilmoittaudu nyt ja varmista paikkasi vuoden odotetuimpaan talvitapahtumaan: 

Ilmoittautuminen on nyt auki, varaa oma paikkasi vaikka jo heti! 

https://payr.nettilomake.fi/form/019ae43a-92ff-7159-83c5-265ba80db4c2

Ohjelma ja hinnat 

Ke 11.2.2026  

08.00 Kokoontuminen Viking LIne Turun terminaali, lippujen jako  

08.45 MS Viking Glory lähtee Turku-Maarianamina  

09.00 Tervetuloa, PAYR pj Markus Jussila ja asiamies Kati Pohjanmaa  

09.15 Peruna osana suomalaista ruokakulttuuria, Anni-Mari Syväniemi toiminnanjohtaja Ruokatieto ry  

10.00 Perunan rooli laivoilla ja laivojen vastuullisuutyöstä ruokatuotannon puolella,  
NN Viking Line ravintolapalvelut  
Tutustuminen Viking LIne ruokatuotetuotantoon  

12.00 Lounas buffet  

14.10 MS Viking Glory saapuu Maarianhaminaan  

14.30 Majoittuminen, hotelli Pommern  

15.30 Vierailulle Orkla Finland Oy Ab, Stallhagen, Ålands Trädgårdshallen sekä muutama vielä tarkentuva kohde  

19.00 Illallinen Maarianhaminassa, Ravintola Kvarter5  

To 12.2.2026  

08.30 Aamiainen hotellilla  

09.30 Vierailulle vierailukohteet mm Orkla Finland Oy Ab, Stallhagen, Ålands Trädgårdshallen sekä muutama vielä tarkentuva kohde  

14.25 MS Viking Grace lähtee Turkuun  

14.30 Kahvitarjoilu ja suolainen välipala kokoustilassa  

14.45 Mitä suomi syö vuonna 2100? Lauri Reuter, Biotekniikan tohtori ja osakas Nordic Foodtech VC 

15.30 Miten perunalajikkeet kehittyvät tulevaisuudessa, NN, Petla-ohjelma  

16.00 Mitä kuuluu perunalle, Antti Lavonen MTK ry 

16.30 Ilmastoviisas typen käyttö, Mervi Seppänen, Yara Suomi Oy  

17.00 Peruna ja sen kestävä tulevaisuus -työpajatyöskentely  

            – Tuottava hiilineutraali peruna –hanke, Marjut Tuomonen  

18.20 Talvipäivien päätös, Markus Jussila & Kati Pohjanmaa  

18.30 – Vapaata laivalla  

19.50 MS Viking Grace saapuu Turkuun, turvallista kotimatkaa  

Hinnat ja osallistumispaketit 

Hinnat sisältävät ohjelman mukaisen ohjelman laivoilla ja Ahvenanmaalla sekä ohjelman mukaiset ruokailut laivalla ja Ahvenanmaalla. Ahvenanmaalaiset voivat osallistua ohjelmaan vain Ahvenanmaallaerillishintaan. 

290 eur/hlö 1 hh huoneessa, jäsenille 250 eur/hlö  

320 eur/hlö 2 hh huoneessa yksin, jäsenille 280 eur/hlö  

230 eur/hlö 2hh, 2 hlö samassa huoneessa, jäsenille 210 eur/hlö  

Osallistuminen vain ohjelmaan Ahvenanmaalla 

120 eur/hlö, 90 eur/hlö jäsenille , sisältää aamiaisen hotelli Pommernissa to 12.2.2026, vierailukäynnit kahtena päivänä  

sekä 3-ruokalajin illallisen ke 11.2.2026  

Illalliseen on tilattavissa ahvenanmaalainen ruokajuomapaketti hintaan 29,50/hlö