Perunantutkimuksen talvipäivä järjestetään tänä vuonna etätilaisuutena 14.4.2021 aamupäivällä kello 9:00 – 11:45. Talvipäivässä käsitellään tuttuun tapaan sekä perunan uusimpia tutkimustuloksia että ajankohtaista asiaa perunaliiketoiminnasta.
Tilaisuus on maksuton, ja pääsette osallistumaan tilaisuuteen ilmoittautumalla tämän linkin kautta.
Ilmoittautumislinkki tekstinä: https://forms.gle/ZLWY2c5L1nhJTVqd8
Tilaisuuden ohjelma (voi vielä tarkentua):
Aika | Aihe | ||
9:00 | – | 9:10 | Alkusanat. PAYR kuulumiset ja alan ajankohtaiset tutkimukset |
9:10 | – | 9:30 | Virukset suomalaisessa perunantuotannossa. Pervirlähde (Johanna Santala, Ruokavirasto) |
9:35 | 9:45 | Kuoppatauti -hanke, kuulumiset. Minna Pirhonen, Helsingin Yliopisto | |
9:50 | – | 10:10 | Perunan kuorirokko – lajikkeiden kestävyys juuri- ja mukulaoireille (Lea Hiltunen, Luke) |
10:15 | – | 10:35 | Kun karanteenituhooja yllättää, Atro Virtanen, Ruokavirasto |
10:40 | 10:50 | Tauko | |
10:50 | – | 11:20 | Perunan brändääminen ja nimisuojaus – paneelikeskustelu. Vetäjänä Terhi Löfstedt MTK, Marjo Särkkä-Tirkkonen Ruralia Instituutti, Pontus Franzén varhaisperunan tuottaja, Veli-Matti Puhakka, Tuoteryhmäjohtaja SOK |
11:25 | – | 11:45 | Perunamarkkinat kotimaa ja eurooppa, miten korona vaikuttanut. Perunaverkosto, mikä se on. Antti Lavonen, MTK. Antti Kuusisto, Luonnosta Oy |
11:45 | – | Tilaisuuden päätös |